image

Back Flat Quay House

Background and Brief

This 52m2 flat was designed initially as a shell within the Quay House Development (see Quay House icon and fact sheet). The brief was to fit it out so that it could either be sold or rented out. The scheme was designed, project managed and built by Quay 2c.

Scheme

The layout was dominated by taking advantage of the balcony, large patio window and view to the back gardens to the north. This meant that the living / dining / kitchen area was conceived as an open-plan area to benefit from these amenities. The bathroom is mirrored and the walls are lined in brightly coloured perspex. The bedroom takes advantage of the windows to the rear, while the whole flat has a polished concrete floor with under floor heating.

image

Patio Windows

image

Green Wall

image

Bathroom

image

Stairway leading to flats

Back Flat Quay House

Client /

Ken Taylor / Julia Manheim

Project /

Back Flat Fit Out; Quay House

Date /

September 2001 – January 2002

Budget /

£30,000

Further Info /

/ 2c Kings Grove, Peckham, London SE 15 2NB / T 0207 771 1600 / E studio@quay2c.com